Kako dodati novi domen u cPanel

Većina naših hosting paketa za cPanel podržavaju veći broj domena u istom nalogu. Uz pomoć Addon Domains opcije možete dodati dodatne domene u svoj cPanel nalog.

Dodajte novi domen

Novi domen možete dodati u samo nekoliko koraka.

  1. Prijavite se u svoj cPanel nalog.
  2. Kliknite ikonu Addon Domains koja se nalazi u sekciji Domains.

Sada unesite potrebne informacije u sekciji Create an Addon Domain. Pogledajte opis u nastavku.

PoljeOpis
New Domain NameUnesite domen koji dodajete u svoj nalog.
SubdomainOvo polje se automatski popunjava kada unesete novi domen. Možete ga promeniti ako želite.
Document RootOvo polje se automatski popunjava kada unesete novi domen. Možete ga promeniti ako želite. Document Root je direktorij u kome će se nalaziti datoteke web stranice.

Ako želite možete da omogućite polje za potvrdu Create an FTP account associated with this Addon Domain što nije potrebno.

Nakon što unesete sve navedene informacije u polja, kliknite na dugme Add Domain da biste dodali domen u cPanel nalog.

Sada možete nastaviti sa instaliranjem nove aplikacije pomoću auto installer-a (Softaculous), dodavanjem web stranica u folder naveden pod Document root poljem ili kreiranjem email naloga pod imenom novog domena.

Uklonite addon domen

Da biste uklonili addon domen, prvo pristupite opciji Addon Domains kao što je gore opisano. Pronađite domen koji želite da uklonite i kliknite na Remove.

Otvoriće se nova stranica na kojoj morate potvrditi brisanje domena. Da nastavite, jednostavno kliknite na dugme Remove.

Uklanjanje addon domena ne briše njegov sadržaj sa servera. To morate da uradite ručno pomoću filemanager-a ili FTP naloga.

Domen je sada uklonjen sa cPanel naloga. Međutim, i dalje je registrovan kod registrara domena gde ga morate otkazati u slučaju da ga više ne želite koristiti.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *