Konfiguracija domena

Nakon dodavanja domena u cloud panel, potrebno je isti usmeriti na naš cloud server. Postoje dva načina za podešavanje domena: Promena nameservera ili ručno usmeravanje domene na IP adresu servera.

Promena nameservera

Preporučujemo da na domenu unesete naše nameservere. Ovo osigurava da je sve pravilno konfigurisano i ako izvršite promjenu u cloud panelu, da će ta izmena biti vidljiva na domeni. To je najlakša i najsigurnija opcija.

Ako ste registrovali domen kod DIHOST-a, pročitajte članak o tome kako promeniti nameservere vašeg domena.

Ako je vaš domen registrovan kod drugog provajdera, potrebno je da tamo unesete naše nameservere. Potrebni nameserveri za vaš domen prikazani su u cloud panelu nakon dodavanja domena. Alternativno, možete ih pronaći na DNS zoni u cloud panelu (opcija Domene u glavnom meniju).

Ručna DNS konfiguracija

Ako niste u mogćunosti da koristite naše nameservere, možete usmeriti domen uz pomoć A i CNAME zapisa u DNS zoni vaše domene.

IP adresu za A record/zapis možete pronaći na preglednoj stranici aplikacije (u glavnom meniju idite na Aplikacije i kliknite na željeni domen).

Ako je potrebno da je vaša web stranica dostupna preko www, morate kreirati i CNAME zapis koji usmerava na domen (bez www).

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *